Németországból indult az ún. Gazdasági Kineziológia (Wirtschaftskineziologie) irányzata. A Petra Wagner neve által fémjelzett intézmény (www.wirtschaftskinesiologie.de) magyarországi partnere a Kapros Judit kineziológus a Zöld Kagyló központban. Judittal karöltve a vállalatok és vállalkozók számára új programmodulokat ajánlunk. Ezek során az egyén, csapat illetve a vállalkozás energetikai megerősítését, a problémák, nézeteltérések, széthúzás hátterében meghúzódó lelki problémák oldását tűzzük ki célul. A kineziológiai kezelés elősegíti az új tervek megvalósítását és a csoportban az erősíti az együttműködést a közös célokért. A kezelés egyéni szinten is jótékony hatást fejt ki, amikor oldja és gyógyítja a csoport tagjainak stressz-eredetű egészségi problémáit.

Ezen szolgáltatásunk ötlete is a H2R, azaz az Emberibb Emberi Erőforrás-menedzsment szellemiségében fogant. Azon vállalatvezetőknek, akik számára fontos, hogy alkalmazottaikat boldogabb, kiegyensúlyozottabb és így valószínűleg jóval hatékonyabb munkavégzéshez segítsék, két nagy magyar gondolkodó írásait szeretnénk figyelmébe ajánlani.

Selye János orvos, a stressz-elmélet megalapozója és Csíkszentmihályi Mihály pszichológus, pedagógus, FLOW=ÁRAMLAT azaz boldogság-érzés kutatójának eredményeit és publikációit világszerte ismerik. A test és a lélek kapcsolata területén mindketten korszakalkotó összefüggéseket fedeztek fel, melyek alkalmazásával a vállalatok számára változatos utak nyílnak az Emberibb Emberi Erőforrás-menedzsment, a H2R világába.